BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Thursday, July 5, 2012

'ter'

salam alayk..
kaifa haluk.?hm.insyaALLAH bi mardhatilla.aminn.~

hm..teringat mse first msuk klas.ustaz taye,kaifa hal.?
semua jawab alhamdulillah bikhair.then ustaz tye sorg2.sorang2 jwb.
tbe kat orang last.ustaz tye.ko pehal.?then dye jwb bikhar.semua gelak.haha~
*ustaz pun mle tzkirah*kte ni msti alert!!,.nampak sgt kite terikud2 orang.dush3.

ok.cross msuk tajuk ats.
ni perongsian dri ustaz ana.ustaz Lah.da masuk U still lagi pggil ustaz.haha.
hm.ustaz kecek kat kami.
mase tgah potong sayur atau buah atau benda lain.mse tgah khusyuk dan tawaduk..tbe2 kite TERpotong jari.ape perasaan anda..?hakikatnya.jari berdarah dan luka.dan rase sakit.
atau..tbe2 je kite TERbunuh orang.?walaupun perkara tu adalah TER tapi orang yg kite bunuh tu tetap matikan.kan..?

nak habaq mai kat sini.hm.walaupun perkara tu adalah TER atau bahasa comel nya.xsengaja.tapi kesan nya.tetap ada.rase ny tetap sakit.dan tetap akan meninggalkan parut.mungkin xnampak dgn mata.tapi yang parut tu still ad dekat hati.walaupun xdapat dosa.bersamalah kite berusaha menghindari TER ye.!!walau pun kita ni xsempurna.dan sering melakukan khilaf.
ingat#ALLAH akan memudahkan urusan bagi orang yang berusaha mendekatiNya#!!

p/s:untuk sy jugak^^V

2 comments:

mujahidah1413h said...

seperti update blog, even terr pun insyaALLAH ada pengisiannya, mabruk alayk ya..btw saya pun dah update tentang hati.. fuhh22

Outbound di Malang said...

nice post :)
ditunggu kunjungan baliknya yaah ,