BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Friday, June 15, 2012

hidup sebagai seorang siswi!!

salam alayk.
menukil sesuatu selepas bergelar seorang siswi pengajian islam.haha~
alhamdulillah.~kaifa haluk.?bikhair.insyaALLAH.

rase nye entry kali ni.macam berjela-jela panjang.bagi yang unlike.sila tekan 'x' ye.sori..!~
kelantani..arabic languange as lughatuddin.
merangkak memahami setiap bait-bait kalimah arab.fuyooh.macam kambing masuk lori lembu.xpaham belaka.prof dok kecek arab.dan sy hanya mampu mengangguk.~ok.konon2 je faham.qalilan laa.
haha~
kehidupan bergelar siswi.huilaa.unexpected.especially sbgai bakal daie.insyaALLAH.~
kuliah smpai malam.blaja math*calculus dan agebra*,terasa mcm nak hentak kepala dgn kamus al farid.haha~punyala tension.ni sungguh tipu.jgn terpedaya.
ok.no kidding.msuk serious line.
bila amek course pengajian islam dengan sains.terasa memikul 2 benda.dunia dan akhirat.
berat dan perlu bertanggungjawab..kat APIUM.bila sebut APIDS.orang akan macam salute.sedangkan sy xlayak untuk itu,!!~mungkin itu sesuai untuk kwn2 yg smemgnya blaja dari SMKA.bukan untuk orang yg dri SMK.mcm ana.!~
sy teringat mse form 5 dlu.sy sgt hate arab.astgfirullah.smpai ad sy cakap.sy hanya akan blaja arb smpai form 5 je.!
takdir ALLAH.jodoh sy dan arab sgt kuat.subhanallah.baru sy sedar.ayat ALLAH.
'xsemestinya kita suka sesuatu tu,benda baik bagi kite.sedangkan yng kite xsuka itu adalah yang terbaik untuk kite'
ALLAH msih bagi peluang untuk sy belajar bahasa syurga ini.walaupun sy merangkak,
bayangkan.dekat dalam kuliah,sy rse mcm sy je yg xfaham ape yg prof kat depan ajar.asyik tanya orang.
'ustaz ckp ape.?'
beruntung betul org yg duduk sblah sy.haha.kesian.sbb kne translate,.~
dan itu yg buat sy mcm down.dan berusaha,!~
blajar ilmu ALLAH.smoga ibrah dikongsi bersama ummah.

p/s:byak lagi nak bebel.tapi.cukuplah smpai sini dlu.salam arabic.!~

1 comments:

mujahidah1413h said...

bila nak update lagi ? bukan banyak lagi nak bebel lah, tapi bnyk lagi yang nak type, muahhaha,,

p/s: kamu tahu tak kamu hebat ?