BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Sunday, May 13, 2012

menuju destinasi.!

salam alayk.!
kaifa haluk.insyaALLAH.dalam keadaan sihat yang ideal ye!sbb saya sihat yang tidak ideal sejak duduk rumah 5 bulan ni.sihat membulad.haha~
 tajuk entry kali ni menuju destinasi sebab kebanyakan kawan2 sy bakal menjejak kan kaki ke destinasi selepas sekolaH.semoga kalian terus menyinar seumpama sinar matahari yang mampu memberikan haba kepada penduduk bumi.cehh~
*pengaruh novel HILAL ASYRAF :matahari*sori..

ape punca mendorong saya menulis ini entry.kerana ad seorang akhi chat di fb.then,dia cakap such like this la
'ak sedih la tgok kawan ak yang xdapat upu,matrik xdapat.dan dia mcm down sgt'
sy hanya mampu balas.
'hm.ak pun ad jugak kwn yg xdpt upu.xtahu la nak cakap mcm mne sebab kite epi sdgkan kawn kite sedih'
then.
'mcm mne nak ckp kat die ni'
saya taip..
"1 je pesan ak.yakin bahawa rezeki ALLAH tu luas.
'sesungguhnya sebaik-baik pelingdung adalah ALLAH,dan sebaik-baik penolong itu adalah ALLAH'
 mungkin rezeki dia bukan untuk merasa mcm orang lain rasa sbb hasilnya nanty mungkin akan menjadi luar biasa.insyaALLAH.hanya yakin pada Dia sebab Dia adalah pemberi rezeki kepada hamba-hambanya"
lepas tu sy terus log out.esok sign in.
dush!!
'ko ni patut jadi kaunselor je laa,by the way thanks.!'

haha.~lawak xad petala betul.ad ke cakap.sy patut jadi kaunselor.hanya mampu menaip saja.sedangkan diri sendiri.huishh.~macam kapal.kne lambung ombak..bussshhh~*bunyi ombak tau*.ke kiri.kejap ke kanan.
dan hanya akan pegun apabila sudah berhenti laa.~

melangkah dengan langkah yang kecil walaupun perlahan tetap akan membuah kan hasil.dan destinasi kita yang utama adalah akhirat yang kekal abadi.insyaALLAH~.

#bagi yang mahu mengambil SPM tahun akan datang,.!silalah berusaha bersungguh2 kerana kejayaan anda bukan hanya mengembirakan diri anda.tetapi turut menggembirakan keluarga anda.bahkan orang kampung pun tumpang gembira#(based on pengalaman)                                

------>hadid yang sedang mngalami peleburan
           sebelum menjadi hadid yang berguna
           suatu masa kelak!!


3 comments:

mujahidah1413h said...

ok lebur lah, nanti insyaALLAH mudah mengikut acuan al-quran & sunnah , bidznillah, may ALLAH bless

srikandi umar said...

betul2.acuan AQ+AS.
hadid yang bahagia dunia akhirat.aminn~

srikandi umar said...

betul2.acuan AQ+AS.
hadid yang bahagia dunia akhirat.aminn~