BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Monday, March 18, 2013

perjalanan itu.

salam alaik

terimbau sesuatu.
banyak halangan sebelum menjejak kan kaki ke rumah.
bermule di stesen bas.nak beli tiket.
mase mnunggu tiket proceed.sgt lambat.*dari kebiasaan*
memang cuak.alhamdulillah.the last one tiket is for me.rezeki.
tgok seat 23.yeah.single seat.
naek bas.duduk di no 23.
kelihatan seorang nenek.erk.~.mak cik kot.
ckp kat sy .seat no 22.

allahu

blkg sy.tapi.seat yg last untuk 4 orang tu.anak dia naek bas.
'mak,duk sni dlu la *dpan sy*,kalau ad org naek.baru gerak tempat mak.takut mak xselesa'.
mase tu.dalam hati.nak bagi.xnak.nak bagi.xnak.finally.
'hm.nek.xpe laa.sy duk tempat blkg tu'.dia tersenyum.
*bual2 sket*sambel dalam hati.janganlah aku duduk sblah laki.
gotcha.sblah sy adalah A GUY.

trase mcm nak duduk seat asal.
tapi.bajet cool.He knows better than me.
mate mule maen2 nampak bintang di atas bas.dan tertidur.*12 jam memg diperuntukan berehat didalam bas yang menyejukkan*
dan.bile duduk di seat tu.spnjg perjlnn.memg xlelap.
gare2 driver yg berhemah dan impulsive force yg dikenakan on me.
terpandang satu susuk.seorang ayah.*he makes me cry in the dark night*.
bawa anak kecil.perempuan.beli satu seat dan share untuk 2 org.
perjalann ke melaka mungkin.

mule2 dia pangku anak yang besar dalam 3 tahun.anak dia tidur.

he keeps warm her.always tries to make comfort on her.and i'm touched.

where's her mum.?.*mungkin nak jumpa ibu dia la tu*

ayah tu xtido.dan itu buat mcm sy nak bangun from my seat.dan said to him.'could u leave ur daughter with me.and u sleep at my seat'.

tapi gare2 GUY dekat sblah.xkan ak nak kejut dia.untuk move a little bit.*xsmpai hati*

then.sy lelap.bgun.nampak susuk itu.masih duduk di hujung krusi.

lelap kembali.bukak mate.dan lelap.

dan benda tu berlaku.again.and again.

ALLAHU.sebak tahu x.??????

tgok pengorbnn seorang ayah.dan yang saya mampu.mendoakan anak itu menjadi seorang yang solehah di mase depan kelak.inshaaALLAH.*sy jugak nak jadik seorang anak solehah*

Allah telah menetapkan agar kalian tidak beribadah melainkan kepada-Nya; dan hendaklah kalian berbakti kepada kedua orang tua.” (Al-Israa : 23)

 

perjalanan itu mencoretkan banyak manis apabila dipandang melalui kanta pembesar yg dinamakan iman. ^^V


1 comments:

aku-bukan-robot said...

ini, sungguh............... !

subhanallah. moga Allah juga mengganjari pengorbanan kamu, moga dikira sebagai amal.

may Allah bless.