BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Monday, February 20, 2012

bagus sangat ke jadi stalker.?

assalamualaikum.

hm.always trying be one of the better being from day to another day.insya-ALLAH.
stalker.?mcm spy.huh.penuh dengan ekspresi muka serius.ak nak retired from this job.lupe.word retired tu dihighlight dan in capital letters.like this.RETIRED.
kejap..sape hire ak actually.sendiri boss sendiri employer.haha.
jenuh kot asik buat dosa.hm.SAYA NAK JADI BAIK.*pengaruh VERSUS*.
straight to the main point.saya jadi stalker dia.
dalam diam.baru saya sedar.saya maju membuat dosa.saya takut ALLAH.sangat takut.akan azab nya.
 nikmat mata saya ditarik oleh ALLAH(bespectacled bukan buta tau).mungkin sebab mata ni kerap melihat perkara yang xsepatutnya.dalam blog si dia.walaupun blog tu banyak bagi benefit dan berfaedah.
warning.bohong la cakap.bila bukak blog dia je.na.na.na.dalam hati ada taman.dalam perut ada cacing main orchestra.haa~.
sebenarnya.atau.hakikatnya.dalam hati ada syaitan yang duk bisik.suruh otak ingat semua benda.rase macam jatuh gaung.tapi yang pelik.seronok.virus serap dalam hati.macam tu la jadi.mata duk lekap je.nah!.zina mata+zina hati.AMEKAW..nanti kat akhirat.aku xsanggup nak jawab.

“Wa la taqrabu al-zina (Janganlah kalian mendekati zina)”.

NOW.aku da bangun.kalau my sis yang tahap kelapan punya setia.sanggup break.takkan aku nak terperuk je.i need to change.aku xtau macam mana nak impressed sebab selalu tetiba je.fikiran aku melayang mengimbau flashback zaman jahat-jahat dulu.nak minta maaf.ohlala.i'm EGOMANIAC.lagipun.da lama.
sekarang ni.nawaitu aku.AKU NAK BERUBAH.walaupun otak selalu lawan.*orang keliling aku berubah in 20 and above*.kenapa macam awal sangat.biaq pi laa.!!keep on fighting.~

p/s:sangat emosional entry ni.tapi jangan sentap sungguh la masa bace.pray 4 me ya!and i payback it.insya-Allah.

3 comments:

mujahidah1413h said...

stalker oh stalker.. payah kan nak berhenti.. haisy.. kadang nampak macam hati dah terjaga ,,tapi rupanya bnyak yang dah rosak. haisy.. moga kita semua mampu jadi "baik" dalam erti kata sebenar!! kuat3.. may ALLAH bless

mujahidah1413h said...

huh dan sungguhlah bukan sikit yang nak kene korban,, ingat ikhlas kerana DIA !! sungguh bukan mudah ,, belajar tok jadi hamba...tak semestinya yang dah jadi darah daging tuh bagos kan??

“Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya (dan berkelengkapan sesuai dengan keadaannya). Kemudian (jika dia panjang umur sehingga tua atau menyalahgunakan kelengkapan itu), Kami kembalikan dia ke serendah-rendah peringkat orang-orang yang rendah”.
(Surah At Tiin, Ayat 4-5.)

srikandi umar said...

huh.betul!!sokong 1000%.thanks 4 de verse.
"sesungguhnya manusia dalam kerugian."
"melainkan yang menyebarkan kebenaran dan saling mengingatkan."